Fordulatos meccsen kerültek döntőbe a franciák

Az UEFA Nemzetek ligájának mindkét elődöntőjében kiélezett párharcra lehetett számítani. Mind az Olaszország-Spanyolország, mind a Belgium-Franciaország találkozón hasonló erejű válogatott csapatok mérkőztek meg.

A spanyolok már az első félidőben megszerezték a vezetést, és gyakorlatilag végig dominálták a pályát. Ennek köszönhetően 2 gólos hátrányba hozták a rivális csapatot. Ráadásul az olaszok kiállítás miatt 10 emberrel kellett, hogy folytassák a meccset. Ehhez képest kevesebb játékossal is sikerült helyzetbe kerülni, voltak percek, amikor a két csapat között váltakozva alakultak a veszélyes szituációk. Amikor már úgy látszott, hogy Olaszországnak nincs sok keresnivalója, egy tiszteletgólt még szereztek, de az egyenlítés már esélytelen volt.


Kép forrása: football-italia.net

A másik ág kicsit érdekesebben alakult. A belgák az utóbbi években egyre elismertebb nemzetközi csapattá váltak. A franciák ellen az első félidő végén beindult a gólzápor és 2-0 aránnyal mehettek pihenőre Lukaku-ék. Hogy mi történt a gallok öltözőjében, azt csak Ők tudhatják, mindenesetre a feladásnak semmi jele nem volt tapasztalható, amikor visszatértek a pályára és Benzema szépítése után Mbappé büntetője már az egyenlítést jelentette. Hernandez is betalált a találkozó utolsó pillanataiban, így Franciaország lett a továbbjutó. Összeségében elmondható, hogy kilélezett, gólgazdag meccsnek lehettünk szemtanúi, reméljük a döntőn is legalább ilyen színvonalú összecsapásokat láthatunk.


Kép forrása: www.uefa.com

Scroll to Top