A hétvégi mini El Clásico

Az Espanyol-t régóta csak egy kistesónak tekintik az FC Barcelona-hoz képest a városban. Ugyanakkor a múlt hétvége inkább az “öcsicsapatnak” kedvezett.

A spanyol elsőosztály két éllovas csapata az Atletico Madrid és a Real Madrid. Ehhez képest utóbbinak gondot jelentett az Espanyol, hiszen 2-1-es vereséget sikerült összehozni. Az Atletico viszont legyőzte a Barca-t az első félidei góloknak (is) köszönhetően, így top3-as csapatként várja a következő fordulót.

Ancelotti vezető edző (Real Madrid) kezdhet aggódni egy ilyen botrányos hét után. Az egy dolog, hogy a spanyol bajnokság 13. csapatától sikerült kikapni, viszont pár nappal korábban a moldáv Sheriff is gondot okozott (https://futballpapa.hu/2021/10/01/robantottak-a-fogadoirodak-madridban-meg-csak-lestek/).

Az Espanyol megérdemelte a győzelmet. Az első félidőben tekintélyt parancsolóan játszottak, nem remegtek a nagy csapat ellen. A végén már izgulni kellett, hogy lesz-e egyenlítés (ami szintén nagy dolog lett volna), ugyanakkor a hazaiak tartották magukat és kitartó idegrendszerrel zárták le a találkozót.

Összeségében elmondható, hogy az idei La Liga nehezen kiszámítható és nagyon izgalmas. Pártatlan nézőknek most nagyon kedveznek a meccsek, valamint új nagy kedvencek (Real Sociedad, Rayo Vallecano, Osasuna stb.) nyomják le a legendás csapatokat.

Információ forrása: www.soccernews.com

Kép forrása: www.90min.com

Scroll to Top