Cristiano Ronaldo életmódja

Ronaldo korunk egyik legjobb labdarúgója. Bár már veterán korú, példaértékű az edzésmorálja, a mérkőzéseken nyújtott teljesítménye, amit a hozzáállása mellett a fizikumának is köszönhet.

Ahogy a büszke testépítők és erőemberek mondani szokták, „nem a szél hordta össze ezeket az izmokat”. Ronaldo igenis rengeteget tesz azért, hogy ilyen állapotban legyen a teste, és ilyen egészségnek örvendhessen a szervezete.

Azon kívül, hogy heti 5 napon, naponta 3-4 órát sportol a portugál sztár, kiemelt figyelmet fordít a pihenésre. Elengedethetetlen számára a napi 8 óra alvás.

Napi rutinja az alábbi összetevőkből áll:

  • 3-4 órás mozgás, az alacsony zsírszint megtartása érdekében (10%).
  • Kardio feladatok, amik különböző futó programokból állnak (25-30 perc).
  • Rövid távú futó feladatok, amik leginkább sprintekből állnak.
  • Technikai és készségfejlesztő feladatok, amik fejlesztik a labdakezelést.
  • Izomcsoportokra külön kiterjedő konditermi edzés.

A hétfői programja köredzésből épül fel, mely 3 kört tartalmaz 5-5 feladattal. Kedden a  pihenésé a főszerep. A szerdai nap ismét egy intenzív köredzésről szól hasonló paraméterekkel, mint a hét első napján. Csütörtökön egyszerű kardio edzés van 2 feladattal (power clean és sprintek). Pénteké a lábedzés 6 különböző feladattal, melyeknél a stabilitás fejlesztése a fő szempont. Szombaton pihenőnap van, vasárnap pedig ismét kardio a program ugrálókötelezéssel és sprintekkel.

Ronaldo étkezési rendszerénél fontosak a húsételek, a magas fehérje tartalmú táplálékok, shake-ek, multivitaminok, izületerősítő táplálékkiegészítők. A zöldségek és az ásványi anyagok a gyors felépülést és regenerálódást segítik. És természetesen a cukros ételek és italok kerülendők, ahogy azt az európa bajnoki sajtótájékoztatón is láthattuk:).

Nagy ördöngősségre tehát nem kell gondolnunk, bár egyszerűnek tűnik a program, ez lépésről lépésre szakemberek által szervezett. Az eredmény pedig magáért beszél, Ronaldo ugyanis most is nagy teljesítményű játékos, bár a Manchester United utóbbi szerepléseivel nem lehet teljesen elégedett.

Információ forrása: jackedgorilla.com

Kép forrása: www.dietsdays.com

Scroll to Top