Mi van a Barca-val?

Az FC Barcelona mostanában nem tud érvényesülni. Valahogy olyan, mintha ráléptek volna a fékpedálra, persze ennek köze lehet a nyári Messi átigazoláshoz.

Jól kezdte az idényt a Barca, ráadásul a saját stadionjukban indították 4-2-es győzelemmel a bajnokságot (a Real Sociedad ellen). Azóta pozitív tényként említhetjük, hogy a Primera liga-ban veretlen a csapat… Na de hogy? A nagy múltú alakulat a kisebb csapatok ellen szenved és több esetben örül, ha nem kap ki.

A Bilbao például a középmezőnyben szerepel, és igaz, hazai pályán fogadta a Barcelona-t, de ettől függetlenül a vendégeket várta győztesnek a papírforma. Ugyanakkor Memphis Depay 75. percben szerzett találatával csak az egyenlítés sikerült. Ezzel még nem is lenne baj, főleg, hogy a következő meccsen győztesként térhetett le a címszereplő.

Ami viszont ezen a héten történt, az több mint meglepetés. A sereghajtók között szereplő, nyeretlen Granada már a találkozó elején megszerezte a vezetést, a Barca szempontjából pedig nem a könnyed gólokról, hanem a görcsös, izzadt X-ért folytatott harcról volt szó. Majd a csütörtöki játéknapon ismét egy (terv szerint) könnyebb ellenfél került a naptárba. A Cádiz-nak nem sikerült gólt szerezni, de nem is ez a furcsa, hanem, hogy a Barcelona-nak sem. Mondjuk ezt segítette az a piros lap (de Jong), amivel a korábbiaktól is nehezebbé vált a vendégek dolga.

Ráadásul a BL-ben sem a dicsőségről szólnak a katalán csapat napjai. 3 góllal verte meg a Bayern München a spanyol csapatot. Jövő héten szerdán a Benfica ellen kell szépíteni a Bajnokok ligájában. Hamarosan kiderül, hogy talpra állnak-e a gránátvörösök.

Kép forrása: www.barcablaugranes.com

Scroll to Top