Pelé ismét kórházba került

Pelé ismét bekerült a são paulo-i Albert Einstein Kórház intenzív osztályára – jelentette az ESPN Brasil. A háromszoros vb-győztes egészségi állapota romlott, pedig nemrég térhetett haza. A kórház és Pelé képviselője azt mondta, hogy nem tudják megerősíteni a hírt.

Az ESPN Brasil közölte, hogy Pelét savas reflux miatt kellett ismét bevinni az intenzívre. A 80 éves legendának ebben a hónapban eltávolították a vastagbél daganatát, és további megfigyelés céljából a kórházban maradt.

Miután kedden kivitték az intenzív osztályról, Pelé mosolygós képet posztolt az Instagramra azzal az üzenettel, hogy készen áll a „90 percre, plusz a hosszabbításra”.

Santos, Brazília és a New York Cosmos egykori sztárja, Pelé minden idők egyik legnagyobb futballistája. 17 évesen tört be a nemzetközi porondra 1958-ban, összesen hat gólt szerzett a VB-n, ebből kettőt döntőben, aminek az eredeménye Brazília első világbajnoksági címe lett. Utána még kétszer lett világbajnok.

Nyilvános szerepléseit már a Covid-19 járvány előtt csökkentették, és azóta is egyre kevesebb időt töltött Santos melletti házán kívül. Jó egészséget kívánunk a legendának.

Kép és információ forrása: www.theguardian.com

Scroll to Top