Ezt nem sokan várták a Young Boys-tól

A héten kezdetét vették az UEFA Bajnokok ligája csoportmérkőzései. Az egy dolog, hogy a Sevilla nem tudott nyerni Salzburg ellen, foghatják arra, hogy tíz emberrel kellett befejezni a mérkőzést, így csak 1-1 lett a végeredmény. De, hogy a Manchester United (igaz, hasonló helyzet miatt) kikapott a jóval esélytelenebb Young Boys ellen, az nagyon meglepő.

Az F csoport első mérkőzése tehát a BSC Young Boys – Manchester United volt. A hazai csapat annak is köszönheti szereplését, hogy továbbjutott az FTC ellen. Sokak számára egyértelmű volt, hogy most már viszont a jóval erősebb csapatok mellett nem sok esélye lesz a svájci csapatnak. Manchester-i szempontból jól is indult a találkozó, a nagy visszatérő Ronaldo találatával vezetést szerzett az angol csapat. Viszont az első félidőben Aaron Wan-Bissaka-t kiállították, ami a Man U vesztéhez vezetett.

Tíz játékossal már nem tudtak érvényesülni Ronaldo-ék, amivel még nem lett volna baj, ha például tudják tartani az eredményt. Ilyen helyzetben egy ilyen nagy csapattól azt várnánk, hogy ha ezt nem sikerül megoldani, maximum döntetlent kihoz a találkozóból. A Manchester szorzója a meccs előtt 1.3 körül mozgott, ez a második félidőben szépen csökkent, főleg az egyenlítő gól után (gólszerző: Ngamaleu).

Azt hihettük volna, hogy marad a meglepetés-döntetlen, de a svájciak nem adták fel, és szó szerint az utolsó percig küzdöttek, hogy kihasználják az emberelőnyt. Meg is érte, hiszen fél perccel a mérkőzés lefújása előtt gólt szerzett a Young Boys (Siabatcheu találatának köszönhetően). A nap végére pedig kimondhattuk: A Young Boys vezeti az F csoportot 3 ponttal olyan csapatok előtt, mint a Villarreal (1 pont), az Atalanta (1 pont) és a Manchester United (0 pont).

Kép forrása: www.telegraph.co.uk

Scroll to Top