Van még esélye a magyar válogatottnak?

A magyar labdarúgók nagyon szépen helytálltak az Európa bajnokság „halálcsoportjában”. A németek és a franciák sem tudták legyőzni a mieinket, ráadásul a portugál válogatottnak is sokat kellett küzdenie az első gólhoz. A VB selejtezők viszont nem alakulnak túl fényesen.

Az utóbbi hetekben a labdarúgást követők leginkább a Világbajnokságra készülő csapatokat követhették. Több földrészen a világ legjobb játékosai mérkőztek meg egymással, de mivel a foci hazája Európa, így a legtöbb szem az öreg kontinensre szegeződött. Magyarország az európai ‘I’ csoportban harcol a lehető legjobb helyért. Arra számítani lehetett, hogy az angolokkal lesz a legnehezebb dolga bárkinek a csoportban, így volt ez a mieinknek is.

Anglia ellen az első félidőben még tartottuk magunkat, aztán Kane és Sterling vezetésével beindultak a britek és 4 gólig meg sem álltak. Igazából nem is az angolok, hanem inkább a lengyelek az igazi ellenfelek… Gondolhattuk volna, de sajnos az albánokkal is meggyűlt a baja a magyaroknak. Idegenben nem sikerült a döntetlent sem kicsikarni.

Ezek után Andorra ellen hazai pályán kötelező volt a győzelem. Hamar örülhettek a szurkolók, hiszen már a 9., majd a 18. percben is gólt szereztünk. Ez elég volt a győzelemhez, hiszen csak 1 gólt kaptunk, bár a kapott találat a gólarányt nagyon csúfítja.

Lengyelország viszont nemhogy sorban hozza a győzelmeket, hazai pályán az angolok sem tudták őket megverni. Igaz, ehhez kellett a hosszabbításban szerzett egyenlítő gól. De mivel korábban a Magyarország – Lengyelország mérkőzés 3-3-mal végződött, így jelen pillanatban Albánia áll a második helyen. Még úgyis, hogy pár hete kikaptak a lengyelektől.

Még 4 meccse van a magyaroknak a csoporttalálkozók során. San Marino ellen kötelező a győzelem, viszont a többi nem lesz könnyű. Albánia és Lengyelország ellen is kell a győzelem, vagy legalábbis tilos kikapni, mert az erősíti ezen csapatok helyzetét. Az ősz folyamán lebonyolítják ezeket a mérkőzéseket, tehát nem kell már sokat várnunk a következő összecsapásra.

Kép forrása: www.telecomasia.net

Scroll to Top