Holland örökranglista

A holland válogatott szinte minden évtizedben felhívja magára a figyelmet. A 80-as években Johann Cruyff volt sokak kedvence, a 90-es évek gyerekei Kluivert-re és Bergkamp-ra esküdtek, majd jött Robben, Sneijder és Van Persie.

Manapság pedig ismét új generáció került reflektorfénybe. Ráadásul a mostani VB-selejtezőkön is érdemes a holland meccseket választani. Legutóbb a törökök ellen sikerült 6-1 arányban győzedelmeskedni. A narancsok leggólerősebb játékosa Memphis Depay (3 gól) volt, aki klubszinten a Barcelona csatársorát erősíti. 6 találkozón 7 gólt szerzett, így egyre esélyesebb arra, hogy felkerüljön a holland élmezőnybe, amit most 50 góllal vezetnek.

Ugyanis holland mezben Robin van Persie szerezte a legtöbb gólt, ahogy említettük, pontosan 50-et. Klaas-Jan Huntelaar, aki nemcsak válogatott esetében, hanem klubszinten is nagyon kötődött Hollandiához, 42 gólt szerzett a nemzeti mezben. A bronzérem azt a Patrick Kluivert-et illeti, akinek még sikerült elérni 40 találatot. Majd érkeznek olyan nevek, mint Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelroy vagy Arjen Robben. Az említett Depay már 8. helyen van 33 góllal, vagyis ha hasonlóan eredményes lesz a VB-n is, mint most, akkor hamarosan bekerülhet a 40 felettiek listájába.


Robin van Persie

Kép forrása: www.beinsports.com

Fontos azt is kiemelni, hogy van Persie úgy vezet, hogy 102 meccsen vett részt, vagyis majdnem 0,5 az átlaga. A legtöbb mérkőzésen résztvevő játékos pedig Wesley Sneijder volt, aki 31 gólt szerzett 134 összecsapáson. Depay egyelőre 77 meccsnél jár, így kicsivel gyengébb az átlaga, mint van Persie-nek. De mivel fiatal még (27 éves), lehet, hogy van még bőven a gólzsákjában.

Memphis Depay

Kép forrása: www.goal.com

Scroll to Top