Ronaldo új rekordja

Mostanában Cristiano Ronaldo elég gyakran előkerül, mint központi téma. Az Európa bajnokság után a Manchester United-ba történő átigazolása sok vizet felkavart. Most viszont ismét a válogatottban történő szereplése miatt került fel a csúcsra.

Idén Ronaldo beállított egy rekordot, méghozzá a válogatottban szerzett gólok számát. Egy nemzeti csapatban értékesített legtöbb gól Ali Daei (Irán) nevéhez fűzödött 109 találattal. Ez állította be a portugál csatár idén. Az eheti Írország elleni mérkőzésen azért hajtott cikkünk főszereplője, hogy ne holtversenyben, hanem egyedüliként álljon a lista élén.

Erre már a találkozó elején lehetősége volt, hiszen 11-est ítélt meg a játékvezető, amihez Ronaldo állt oda. A lövést viszont jól érezte a mindössze 19 éves Bazunu, így elmaradt a gólöröm. Ráadásul az írek az első félidő végén megszerezték a vezetést, és egészen a végéig nyerésre álltak. Filmbe illő jelenet volt, hogy szinte az utolsó percig kellett várni a rekordot jelentő gólra, ugyanis Ronaldo a 89. percben betalált.

Hogy ne csak a rekordnak ünnepelhessen a csapat, a hosszabbítás 6. percében ismét gólt szerzett a portugál csapatkapitány, így duplán ünnepelhetett a sztárfocista. Tény, hogy a lista top 200 helyezettje közül senki sem játszott annyi mérkőzést (180), mint a csatár, ettől függetlenül ez vitathatatlanul egy tiszteletreméltó siker a karrierjében.

Kép forrása: www.the-sun.com

Scroll to Top