Kezdetét vette a Serie A

Bár a legtöbb európai liga már augusztus 15-e környékén lebonyolította első meccseit, az olasz profi ligára 1 hetet még várni kellett.

Viszont múlt hét szombaton már a Serie A csapatai is pályára vonulhattak. 21-én a címvédő Inter Milan hasonló határozottsággal lépett a zöldre, mint a múlt szezonban. Sőt, Skriniar találatával már a 6. percben megszerezték a vezetést, és kíméletlenül átmentek a Genoa-n anélkül, hogy gólt kaptak volna (4-0). Gólban a többi mérkőzésen sem volt hiány, nagyjából a papírforma szerint alakultak a találkozók. A Lazio ellen az Empoli még ugyan tudott vezetni, de aztán 3-1 arányban a vendégek nyertek. Sassuolo is idegenben nyert Verona ellen 3-2-re, gyakorlatilag végig uralva a meccset. Atalanta szintén vendégcsapatként győzedelmeskedett. 1-1-es állásnál nem nyugodott bele a tavalyi harmadik a döntetlenbe, és gyakorlatilag az utolsó percig dolgoztak a vezetésért, amikor is néhány méterről nagy nehezen a kapuba talált Piccoli.


Kép forrása: www.tsn.ca

A szombati játéknap nemcsak a gólokról, hanem a lapokról is szólt. A Bologna – Salernitana találkozón (végeredmény 3-2) 3, a Roma – Fiorentina meccsen (végeredmény 3-1) 2, míg a Napoli – Venezia mérkőzésen (2-0) 1 piros lapot osztottak ki. Mindezek előtt az Udinese – Juventus összecsapás volt terítéken. A 2011-től 2020-ig zsinórban 9-szeres bajnok (Juventus) tökéletesen kezdte a mérkőzést, és már az első félidőben 2 góllal vezetett a csapat. A történet érdekessége csak ezután jött. A hazaiak ugyanis az utolsó pillanatig harcoltak a második félidőben, és először a szépítés, majd az egyenlítés is sikerült. A Juventus a hajrában végül csak szerzett egy gólt, a csapat már kezdett megkönnyebbülni, de végül les miatt érvénytelen lett a találat, maradt a döntetlen.

Kép forrása: aroged.com

Hétfőn 2 meccsel fejezték be az olaszok ezt a fordulót. A Cagliari – Spezia meccsen a hazaiak hiába uralták a pályát és lőtték szét a kaput (vagy környékét), a vendégek csak behintettek egy, majd még egy gólt. Na innen kellett gyorsan rendet tenni. 8 percet alatt végül sikerült egyenlíteni, így ha a győzelem nem is, de a döntetlen összejött a Cagliari-nak. Az AC Milan idegenben hozta a kötelezőt. Bár nem volt könnyű dolga, kiegyenlített volt a találkozó a Sampdoria ellen. A meccs elején szerzett egyetlen góllal nyertek a milano-iak.

Pénteken ismét érkeznek a bajnoki mérkőzések. Remélhetőleg most is válogathatunk majd a kiemelkedő összecsapások közül.

Scroll to Top