Michael Jordan most nagyon örülhet Messi-nek

Lionel Messi a nyár folyamán a Paris Saint-Germain-hez igazolt, ami az egyik legérdekesebb hír volt a labdarúgás világában. Na de mi köze ehhez Michael Jordan-nek?

Minden idők legjobb kosárlabdázójának neve márkanév lett (pngn.hu/a-nevem-egy-markanev). Egy ideje már nem csak a kosárlabda világában, hanem más sportágakban is láthatjuk a széles terpeszben ugró jelzést. A PSG csapata is ennek a brand-nek a mezeit viseli, ami természetesen hoz némi bevételt az egykori Bulls játékosnak.

A párizsi csapat mezeit amúgy a Nike gyártja, de egyedi együttműködésben az Air Jordan almárka alatt értékesítik.

Szám szerint minden eladott mez után 5% csepeg át Michael számlájára. Mivel a pandémiás időszakban visszaesett Jordan vagyona, így az idén nyáron történt sztártranzakció sokat segített számlájának visszaállításában.

Köszönhetően annak, hogy kb 160 dollár a mez ára a kiskereskedelmi értékesítésben és már gyerekek és szurkolók tömkelegének a szekrényében lóg az új Messi mez (több mint 860 ezer eladott darab), így Jordan 7 millió dollárt keresett az értékesítésből a múlt hétig.

Vagyis Michael most már biztosan ivott egy korty bourbon-t az argentin csatár egészségére, hogy minél több szurkoló válassza új hétvégi szettjének a PSG 30-as felsőjét.

Információ forrása: www.insider.com

Kép forrása: then24.com

Scroll to Top