Beharangozó: Békéscsaba 1912 Előre – Szentlőrinc

A válogatott szünet előtti utolsó előtti mérkőzés következik 2021. augusztus 22-én (vasárnap) 19:00 órától, amikor a Merkantil Bank Liga 2021/22-es idényének ötödik fordulójában a Szentlőrinc csapatát fogadjuk a Kórház utcai Stadionban.

Ha a Haladásra ráfogtuk a mumus jelzőt – hiszen tizenhét éve nem tudtuk őket legyőzni -, akkor a Szentlőrinc együttesére is valami hasonlót bélyegezhetünk, hiszen ellenük még sohasem tudtunk egyetlen pontot sem szerezni. Hozzátesszük, mindössze két összecsapásról van szó az előző idényből (2020. október 25. Békéscsaba 1912 Előre – Szentlőrinc 0-3, 2021. április 11. Szentlőrinc – Békéscsaba 1912 Előre 3-0), de akkor is így van. Négy forduló után sajnos csak egyetlen pontot szereztünk és ilyenkor ember legyen a talpán, aki megmondja mi lenne a jó és működő taktika: “csúnya” döntetlennel legalább egy pontot szerezni, vagy kockáztatni és mindenképpen a három pontra játszani?! Annál is inkább, hiszen az előző elgondolás következő vendégeinknél valamilyen szinten működni látszik: négy forduló, négy döntetlen, négy pont – ami ugyan az üdvösséghez nem elegendő, de egyelőre biztos bennmaradást ér a középmezőny 13. pozíciójában. Sluka Marián neveltjei tehát még veretlenek, az eredményeikből adódóan ugyanannyi gólt (5) lőttek, mint kaptak (5) és előző mérkőzéseikből is látszik, hogy elszántan, akarattal, az utolsó pillanatokig küzdve hajtanak a pontokért – említhetnénk például a Nyíregyháza elleni mérkőzésük (2-2) 93. percében szerzett egyenlítő találatukat. Egyszóval nem vagyunk egyszerű vagy éppen biztató helyzetben. De legyünk bármilyen szituációban, sportolóink egyetlen feladata a megfelelő motivációs szint és teljesítmény elérése, és ha mindenki szembesíti magát eddigi eredményeivel, a kitűzött cél érdekében mindent megtesz, akkor igenis meg tudjuk csinálni azt is, ami szinte lehetetlennek tűnik!

A szentlőrinciek tavalyi céljukat elérték, hiszen a 16. helyezés birtokában megőrizték másodosztályú tagságukat, így az idei szezonra talán magasztosabb tervekkel is előállhatnak. Ennek érdekében megpróbálták megerősíteni-feltölteni keretüket, így az érkezési oldalon Németh Márk (PMFC), Prokop Rotislav (Iváncsa), Tamás László Hunor (Szolnok), Grumic Miroslav (Szeged), Erdélyi Botond (Budapest Honvéd-MFA II.), Bányai Péter (Rákosmente), Török László (Újpest), Nagy Zsombor (Újpest), Jancsó András (Haladás), Rátkai Zsolt (Sopron), Oniugbo Maduka Marius (Győr), Biben Barnabás László (III. ker. TVE), Kiss-Szemán Péter (Budaörs), Petró Balázs (Vasas Kubala Akadémia), Hajnal Gergely (Siófok) neveit fedezhetjük fel. A vendégeknél még egy korábbi csabai labdarúgó is szerepel: Sinanovic Sinan nyáron Nyíregyházáról érkezett a Szentlőrinchez. Természetesen az edzőtáborozás sem maradt el, így egy héten keresztül Harkányban tréningeztek, valamint folyamatában több előkészületi mérkőzés is lejátszottak a következő eredményekkel: MOL Fehérvár FC – Szentlőrinc 2-2, Kozármisleny – Szentlőrinc 2-1, Szentlőrinc – Szekszárdi UFC 2-1, Szentlőrinc – Nagykanizsa 5-0, Budafoki MTE – Szentlőrinc 2-1.

Marián Sluka: – A Békéscsaba rosszul kezdte a bajnokságot, mindössze egy pontja van, ugyanakkor ki-ki meccseket játszottak minden ellenfelükkel. A Haladás elleni mérkőzés sem volt egyértelmű. A csabaiak széles kerettel rendelkeznek, tudnak rotálni, ráadásul hazai pályán erősek, úgyhogy biztosan nagyon nehéz meccs elé nézünk. De nekünk nem is az ellenféllel kell foglalkoznunk, hanem a saját játékunkkal! Továbbra is koncentráltan, szervezetten kell futballoznunk, valamint felhívtam a játékosaim figyelmét arra, hogy a pálya minden területén racionális döntéseket kell hozniuk! Az biztos, hogy az utóbbi napok erőltetett menetében nagyon fontos lesz, melyik csapat bírja jobban szusszal, melyiknél sikerül jobban a frissítés, hol szélesebb a rotációs lehetőség. A múlt vasárnap a jelenleg negyedik helyezett ETO FC Győr vendégei voltunk, utána szerdán Kaposváron fogadtuk a most harmadik (akkor éllovas) Nyíregyházát, majd vasárnap Békéscsabán lépünk pályára, ami 350 kilométeres utazást jelent – de nincs mese, bírni kell a strapát!

Színes lapok miatt egyik csapatban sincs eltiltott, hiszen az Előrénél Lukács Raymond letöltötte két mérkőzéses pihenőjét, a Szentlőrinc keretében pedig Farkas Marcell maradt ki az ETO elleni bajnokin. Sérültek szempontjából szerencsére majdnem rendben vagyunk, Babinyecz és Czinanó kivételével hozzávetőleg mindenki bevethető, ezáltal a variációs lehetőségek is bővülhetnek – nyilván figyelembe és számításba kell venni a fiatalszabály által meghatározott követelményeket, valamint második együttesünk vasárnap délelőtti mérkőzését is.

Békéscsaba 1912 Előre – Szentlőrinc mérkőzés játékvezetőjeként Nazsa Tamást akkreditálta a szövetség. Segítőiként Punyi Gyulát és Márkus Pétert jelölték ki, míg a tartalék játékvezető feladatait Nagy Róbert látja el. Az 1986-os születésű sporival 2021. augusztus 1-én, a Békéscsaba 1912 Előre – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1 (0-0) mérkőzésen, tartalék játékvezetőként találkozhattunk utoljára. Pályafutása során eddig 547 sárga- és 60 piros lapot használt fel. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!

A Merkantil Bank NB II Liga 2021/2022-es szezon 5. fordulóját augusztus 22-én (vasárnap) 17:30 órától Budafoki MTE – Szeged-Csanád Grosics Akadémia, 17:30 órától III. ker. TVE – Szombathelyi Haladás, Nyíregyháza Spartacus FC – Budaörs, Budafoki MTE – Dorogi FC, 19:00 órától Békéscsaba 1912 Előre – Szentlőrinc, WKW ETO FC Győr – Soroksár SC, PMFC – FC Ajka, Kecskeméti TE Hufbau – Aqvital FC Csákvár, BFC Siófok – Vasas FC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Tiszakécskei LC, valamint augusztus 23-án (hétfő) 20:00 órától Szolnoki MÁV FC – DVTK párosításokban rendezik meg.

Az előrejelzés szerint Békéscsaba térségében gyengén felhős, meleg időjárás, akár 30 Celsius fokos maximális hőmérséklet várható. A Nap 2021. augusztus 22-én (vasárnap) 19 óra 44 perckor nyugszik.

Scroll to Top