Kezdetét vette a 2021-22-es szezon II.

A vasárnapi játéknap egyik legjobban várt találkozója a Barcelona meccse volt. A sztárcsatárától „megfosztott” katalán csapat a Real Sociedad-ot fogadta.

Még pár héttel Messi elcserélése előtt 1,5 körüli szorzóval illették a Barca-t. Viszont amint egyre valószínűbbé vált a játékos-tranzakció, hirtelen az odds felugrott 1,6 és 1,7 közé. Természetesen a Barcelona nem az a csapat, ahol egy fecske csinálta a nyarat korábban, a csapat az argentin csatár nélkül is veszélyes tud lenni. Így is történt, ráadásul a mérkőzés második félidejében már 3 góllal vezettek a hazaiak. A Sociedad kétszer is tudott szépíteni, de ez a meccs egyértelműen a katalánoké volt és 4-2-es végeredménnyel jöhettek le a játékosok a pályáról. Továbbá nyert a Real Madrid szintén 4 lőtt góllal, az Atletico Madrid és a Sevilla is. Hétfőn pedig úgy játszott döntetlent a Villareal és Granada csapata, hogy előbbi végig uralta a játékot. Nagyjából akkor köszönhettek el a győzelemtől, amikor egy piros lap miatt eggyel kevesebb játékos kellett, hogy folytassa a mérkőzést. Szintén hétfő este játszott az Elche és az Athletic Bilbao. A meccs Bilbao határozott fellépésével kezdődött, de végül az összecsapás itt sem hozott gólt.

Az FC Barcelona öröme az első bajnokin

Kép forrása: www.fcbarcelona.com

A Ligue 1 vasárnapi mérkőzéseit főleg a döntetlenek jellemezték, 6-ból 4 meccs végződött egállal. Csak Nantes és Clermont tudott nyerni, mindkettő 2-0 arányban. A Bundesliga-ban két meccset rendeztek vasárnap. Köln 3-1 arányban nyert a Hertha ellen, ami viszont érdekesebb, hogy a tavalyi második Lipcse nem tudott gólt szerezni. A jóval esélyesebbnek tartott vendégcsapat ellen egyszerűen „bedeszkázták” a kaput. Még nagyobb baja volt a lipcseieknek, hogy kaptak egy gólt Mainz-től, így nemhogy a győzelem, az X sem jött össze.

A Premier League-ben is hasonló volt a szituáció. Mintha lemásolta volna az imént említett meccset a Tottenham – Manchester City derbi, ahol a vendégek már az első félidőben jelezték uralmukat. Gólt ugyan nem sikerült szerezni, de támadtak bőséggel a manchester-iek, aminek itt is 0 gól lett az eredménye. Ellentétben a Spurs-szel, mely alakulat 34%-os labdabirtoklással tudott 1 gólt szerezni. A másik találkozó sokkal több gólt hozott. 4-2 arányban nyert a West Ham a Newcastle otthonában.

Pénteken folytatódnak az európai elit labdarúgó ligák bajnokságai. Most már az olasz Serie A csapatai is megmutatják magukat.

Scroll to Top