Kezdetét vette a 2021-22-es szezon

Pénteken, augusztus 13-án elindult a Premier Leauge, a Bundesliga, a Ligue 1 és a La Liga. Bőven akadtak meglepetések, gólok viszont csak elvétve.

Az Arsenal idegenben kezdhette az idei évet, Brentford agresszív játéka ellen nehéz dolga volt a londoniaknak. Ráadásul annyira, hogy gólt sem sikerült szerezni a vendégcsapatnak, Brentford 2-0 arányban győzedelmeskedett úgy, hogy az Arsenal-nak 4 kapura  és 18 kapu mellé történt rúgása volt.

A Bundesliga is a kevésbé esélyesebb csapat góljával kezdődött. A Borussia M’Gladbach ellen viszont a Bayern München még az első félidőben egyenlített. Ugyankkor a második félidőben nem esett gól.

A francia Ligue 1 bajnokságban a Monaco széjjel rúgta a Lorient-et. A fogadóirodák is a vendégeket tartották esélyesebbnek és a statisztika is nekik kedvezett, kivéve egy elemben… a gólszámban. Ugyanis Lorient egyetlen egy találatával megnyerte a mérkőzést.

A francia elsőosztályhoz hasonló volt a La Liga első meccse, ahol meglepetésre a Getafe nagyon aktívan tudta veszélyeztetni a Valencia kapuját. Gólt viszont nem sikerült szerezni, így az eredetileg esélyesebb hazai csapat 1-0-ra nyert.

A második játéknapon már jóval több mérkőzést rendeztek meg. A La Liga találkozói közül nagyon sokan az Alavés – Real Madrid meccset várták. A fővárosi csapat idegenben hozta a vártakat, 4 gólt sikerült szerezni a hazaiak egyetlen egy találata ellen. A többi meccs mind döntetlennel záródott.

A francia elsőosztályú bajnokságban a PSG hozta a papírformát, már az első félidőben vezetést szerzett a párizsi alakulat, még az is belefért, hogy 2 gólt kaptak a fővárosiak (PSG – Strasbourg 4-2). A címvédő Lille viszont nagyon súlyos vereséget szenvedett. 4-0 lett a végeredmény a Nizza ellen.

Kép forrása: www.eurosport.co.uk

A Premier League-ben a nap hősei a Chelsea és a Liverpool volt. Semmi meglepetés, csak 3-0 arányú győzelem. Továbbá nyert a Leicester és a Watford is. A Bundesliga több meccset mutatott fel, a leggólerősebb a Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt meccs volt, ahol 5-2 arányban nyertek a hazaiak. Továbbá nyert a Hoffenheim, Wolfsburg és a Stuttgart.

Következő cikkünkben a vasárnapi meccseket vesszük górcső alá.

Scroll to Top