A Premier League új sztárjai

A The Guardian felhívta a figyelmet 6 fiatal játékosra, akik ebben a szezonban nagyon fiatalként arathatnak nagyot.

Carney Chukwuemeka (Aston Villa)

„Talán a legjobb 16 éves Angliában” – így jellemezte Chukwuemeke-t az Aston Villa vezérigazgatója, Christian Purslow tavaly márciusban. A 18 éven aluliakat győzelemhez segítette az FA Ifjúsági Kupában, felkeltve a Bayern München és a Juventus érdeklődését, mielőtt elkötelezte magát a a Villa számára.

Michael Olise (Crystal Palace)

Patrick Vieira szerzeménye még csak decemberben tölti be a 20. életévét. Olise első feladata, hogy versenyezzen a szélső pozícióért, a cél, hogy valamikor bekerüljön a kezdő 11-be.

Billy Gilmour (Norwich)

Gilmour májusban Bajnokok ligája győztes volt. A Chelsea-ben, ahonnan sok ígéretes fiatalt kölcsönöztek, a hozzáértők azon a véleményen vannak, hogy Gilmour-nak az első csapatban lesz a helye.

Ademipo Odubeko (West Ham)

David Moyes úgy jellemezte a két lábbal is veszélyes csatárt, hogy „olyan játékos, akihez nagy reményeket fűzünk”, ráadásul jó okkal. Az előző szezonban meccsenként 1 gól felett volt az átalaga a West Ham U23-as csapatában, miközben az előző szezonban ugyanezt tette a 18 éven aluliaknál.

Anthony Elanga (Manchester United)

12 éves korábban vette észre Őt először a Man U. Édesapja Malmö csapatában jtászott, valamint az 1998-as Világbajnokságon Kamerun csapatát erősítette.

Most, hogy már 19 éves lett, közel van ahhoz, hogy az első csapatot erősítse. Az előszezonban kétszer is betalált a kapuba, így nagyon ígéretesnek tűnik.

Folarin Balogun (Arsenal)

Balogun, a fiatal termékeny csatár, áprilisban aláírt egy sokat vitatott, négy évre szóló szerződést, és megkapta a 26-os számú mezt. Az Arsenal nem szenved hiányt támadó játékosokból. A new york-i születésű 20 éves fiatalember remélhetőleg sok lehetőséget kap majd a bizonyításra. Már Európa-liga tapasztalattal is rendelkezik, vagyis jók a kilátások a londoni csapatnál.

Kép és információ forrása: www.theguardian.com

Scroll to Top