Elkezdődött a kieséses rendszer az Olimpián

A csoportmérkőzések után kezdetét vették a negyeddöntők az Olimpia labdarúgó bajnokságán.

A spanyolok alacsony szorzókkal vágtak Neki a negyeddöntőnek. Rendes játékidőben döntetlen volt, büntetőpárbajra nem volt szükség, viszont hosszabbításra igen. Elefántcsontpart kétszer is vezetett a meccsen, Spanyolország pedig kétszer egyenlített. Az „extra time” viszont őrült hispán gólvihart hozott, 3-szor találtak be az arfikai csapat kapujába, így 5-2 arányban mentek tovább az európaiak.

A házigazda Japán csapat most nem tudta kinyitni a gólzsákot. Esélyesebbként kezdték meg az Új-Zéland elleni mérkőzést (hasonlóan, mint a spanyolok), de nem tudtak gólt szerezni. Így volt ez az ellenféllel is, úgyhogy kénytelenek voltak 11-esekkel eldönteni a továbbjutást. Úgyhogy ha mezőnygólokkal nem is, de büntetőkkel sikerült elődöntőbe kerülnie a japánoknak.

Hasonló esélyekkel lépett pályára a brazil válogatott is. Ez a meccs egy harmadik típusú forgatókönyvet hozott. Itt sem sikerült gólgazdag találkozót összehozni (mint a Japán – Új-Zéland találkozón), viszont rendes játékidőben összehozta a győzelmet a dél-amerikai csapat Egyiptom ellen. Matheus Cunha, a Hertha játékosa talált be az afrikaiak kapujába, tehát gyakorlatilag 1 góllal hozták a győzelmet a brazilok.


Kép forrása: www.espn.com

A nap zárómeccse hozta a legtöbb gólt. Dél-Korea és Mexikó is nagyon gólerős volt a korábbi találkozókon, kérdéses volt, hogy egymás ellen is képesek-e sokszor kapuba találni. Hát igen… Mexikó már a 12. percben betalált, 7 percre rá pedig érkezett is az egyenlítés. Az első félidő még 2 mexikói gólt hozott, tehát Dél-Korea aggódva mehetett szünetre. Az ázsiai csapat az 50. percben szépített, de pár percre rá ismét a közép-amerikaiak lőttek gólt. Innentől még kétszer talált be Mexikó, így a 90. percben szerzett dél-koreai gól már tényleg csak a szépítésre volt elég.


Kép forrása: olympics.com/tokyo-2020

Vagyis Mexikó és Brazília játszhat egymás ellen a döntőbe jutásért, a másik ágon pedig Spanyolország és Japán. Mindkét mérkőzés augusztus 3-án kerül megrendezésre, magyar idő szerint 10:00-kor és 13:00-kor.

Scroll to Top