Folytatódtak az Olimpia labdarúgó mérkőzései

Az A csoportban gólgazdag találkozóknak lehettünk szemtanúi, de mind a két összecsapáson csak 1-1 csapat esetében. A Dél-Afrikai Köztársaság ugyanis 0-3 arányban kikapott Mexikó ellen. A latin-amerikai csapat már az első félidőben jelezte, hogy itt bizony papírforma szerint fog zajlani a meccs. Ezzel zsinórban nyolcszor nyertek a mexikóiak Dél-Afrika ellen. Ugyanebben a csoportban Japán volt nagyon határozott. Mindössze 1 pontra volt szükségük a továbbjutáshoz, ehhez képest könyörtelen 0-4 győzelmet arattak Franciaország ellen.

A B csoportban Románia és Új-Zéland gól nélküli döntetlent játszott, ami megfelelt a forgatókönyvnek. A Koreai Köztársaság viszont ismét odacsapott. Most Honduras volt az áldozat, ugyanis 6-0-ra nyertek a koreaiak, a 6 gólból 3-at Hwang Uijo szerzett.

A C csoportban kisebb meglepetés született, ugyanis Egyiptom 2 góllal megverte Ausztráliát. Spanyolország pedig döntetlent játszott az argentinok ellen. A korábbi fellépések alapján ez várható volt, bár a spanyolok győzelme is benne volt a pakliban.

A D csoportban Németország volt az esélyesebb Elefántcsontpart ellen. Az afrikaiak támadó játékkal léptek fel, végül nekik sikerült betalálniuk először, amire Németországnak volt válasza, így 1-1-es eredménnyel zárult a találkozó. A brazil válogatott Szaúd-Arábia ellen játszott, már az első félidőben várható volt, hogy a dél-amerikaiak megszerzik a vezetést. Ez meg is történt, csak még ebben a játékrészben egyetlen egy kapura rúgással gólt szereztek a szaúdiak. A második félidőben Brazília ismét megmutatta dominanciáját, és végül 1-3 arányban győzedelmeskedett.

A női mezőnyben Hollandia (8-2), Brazília (1-0) és Japán (1-0) tért le győztesen a pályáról, míg Nagy-Britannia 1-1-et játszott Kanadával. A hölgyek pénteken, az urak pedig szombati játéknapon folytatják az Olimpiát.

Képek forrása: www.fifa.com

Scroll to Top