Duplagyőzelemmel jut tovább az FTC

A 2-0 arányú hazai győzelem után viszonylag nyugodt szívvel utazhatott a Fradi Vilniusba.

A visszavágón kiegyenlített volt az első játékrész, az eredményjelzőn is ezt láthattuk. Ugyanis szinte a félidei lefújásig döntetlen volt az állás. A 44. percig tartott a gól nélküli állapot, hiszen ekkor érkezett a zöld-fehér találat, ami gyakorlatilag a továbbjutást jelentette. Hiszen nemcsak 3 gólos előnyről beszélhettünk, hanem arról is, hogy a Fradinak sikerült az, ami Zalgiris-nek nem. Idegenben lőtt gólt a magyar klub, a litván csapatnak már 4 gólra lett volna szükségük a továbbjutáshoz. 135 percnyi játék alatt nem szereztek gólt, tehát a hátralévő 45-ben nehéz lett volna összehozni ezt a mennyiséget.

Nem is sikerült, csak egyszer betalálni a hazai csapatnak, de ezelőtt már 2-0-ra vezettek a mieink. A desszertre a habot az tette, hogy a litván klub szinte még „vissza sem ért a gólörömből”, ismét betalált az FTC. Vagyis 1-3 arányú győzelemmel (összesítésben 1-5) magabiztosan jutott tovább a következő Bajnokok ligája selejtezőbe a magyar bajnok.

A következő körben a Slavia Praha cseh klubbal kell szembenézni. Sokat nem is kell várni erre a találkozóra, hiszen már jövő héten megmérkőzik egymás ellen a két csapat a Groupama Arena-ban. A cseh kupagyőztes már jóval nehezebb ellenfélnek bizonyul, bízzunk benne, hogy a fiúk helytállnak majd a prágai csapat ellen. Amennyiben az FTC-nek a következő körben is sikerül győzedelmeskedni, a Bajnokok ligája rájátszásba kerül majd a klub. Ugyanakkor vereség esetén is akad tennivaló, hiszen az Európa-liga várja a kiesőket.

Kép forrása: pestisracok.hu

Scroll to Top