Mikor rendeződik végre Messi szerződése?

Az FC Barcelona küzd azért, hogy meg tudja tartani sztárcsatárát, Lionel Messit, a baj csak az, hogy a csapat pénzügyi akadályokba ütközik. Bérköltségek csökkentésére kényszerül- közölték az ESPN-nek. Ugyanis azért szükséges csökkenteni ezeket a ráfordításokat, hogy a következő szezonban betartsák a La Liga kiadási korlátait. Ha ez nem fog sikerülni, akkor Messi-n kívül olyan játékosok szerződéseit kockáztatják, mint Memhpis Depay, Sergio Aguero, Eric Garcia vagy Emerson Royal.

Augusztus 31-e az átigazolási időszak vége, addig kell megoldania ezt a problémát a csapat vezetőségének. A biztonság kedvéért a Barca már augusztus 15-ig be akarja nyújtani a La Liga-nak az új szerződéseket, mert akkor már kezdődik a bajnoki idény a Real Sociedad ellen, idegenben. Javier Tebas, a liga elnöke kijelentette, hogy nem lazítja a Barcelona szabályait, és ha nem sikerül rendbe hozni a pénzügyeket, akkor az 5 éves Messi szerződés aláírása után leghamarabb csak januárban léphet pályára az említett labdarúgó. (Hasonló történt Pedro Leon-nal, a Getafe akkori középpályásával 2014-ben).

A klub nem értett egyet a hosszú távú szerződéssel bíró játékosok, Sergio Busquets, Jordi Alba és Sergi Roberto fizetéscsökkentésével kapcsolatos feltételekkel sem. Források szerint Mateu Alemany igazgató beszélt a trió ügynökeivel, de még senki sem reagált a klub segítésére. Busquets körülbelül 16 millió eurót keres évente a klubban, míg az Alba-nak 13 millió, Roberto-nak pedig 10,5 millió euró a fizetése.

Kép és információ forrása: www.espn.com

Scroll to Top