Elkezdődött a labdarúgó bajnokság Tokyo-ban

Az Olimpia nyitóünnepsége előtt már elkezdődtek a labdarúgó mérkőzések. Július 21-én a hölgyek mezőnyében zajlott le 4 találkozó, mely során meglepetésre Svédország 3-0 arányban megverte USA-t. Ausztrália a „szomszéd” Új-Zéland felett győzedelmeskedett 2-1-re. 1 döntetlen volt a nap során, Japán és Kanada között (1-1), míg a leggólgazdagabb meccset a Hollandia-Zambia összecsapás hozta (10-3).

A férfiak mezőnyében is volt bőven meglepetés. Kezdésnek Egyiptom mérkőzött meg a jóval erősebbnek hitt spanyolok ellen. Bár a hispánok uralták a játékot leginkább, és jóval offenzívabbak voltak, gólt végül nem sikerült szerezni, így 0-0-val kezdődött a férfi mezőny. 

Sokáig a többi meccsen sem volt találat. A Mexikó-Franciaország mérkőzésen meglepetésre az előbbi talált be először a kapuba a 47. percben. Sokan azt hihették, hogy a franciáknak ez csak egy botlása, és majd kiegyenlít, jobb esetben meg is szerzi a vezetést. Nem, hogy nem ez történt, hanem a latin-amerikaiak folytatták a gólgyártást és végül 4-nél álltak meg 1 kapott mellett.

Argentína sem bírt a gyengébbnek hitt ellenféllel. Az ausztrálok az első félidőben találtak be, és az 1-0-s állást a lefújásig megtartották. Elefántcsontpart és Japán legalább hozta a kötelezőt, bár az utóbbinak meg kellett küzdeni azért az egyetlen egy gólért. De legalább győzelemmel kezdett a házigazda csapat.

Honduras – Románia meccs sem a gólzáporról szólt, hiszen 0-1 arányban nyertek a románok, a brazilok viszont már az első meccsen megmutatták, hogy miért számítanak nagy focinemzetnek. Papírforma szerint egy szoros találkozóra számíthattunk a németek ellen, de a dél-amerikai alakulat nem így gondolta. 3-0 arányban is vezettek, így a németeknek csak egy szépítésre volt erejük.

Vasárnap folytatódnak a csoportmeccsek. Szerintetek akkor is ilyen sok meglepetésre kell majd számítani?

Az ausztrálok joggal örültek az argentinok elleni meccsen, kép forrása: www.the-afc.com

Scroll to Top