Továbbjutásra áll a Fradi

Lezajlottak a BL selejtezők második körének első mérkőzései. A magyar bajnok FTC az első körben a koszovói Pristina ellen jutott tovább. Akkor sokat segített, hogy a hazai találkozó második felében elindult a zöld-fehér gólzápor, bár a második találkozón is 3 gólt sikerült szerezni, így összesítésben 6-1-gyel várta a litván bajnokot a Fradi.

Tehát Zalgiris csapatát fogadták a 9. kerületiek, akik az első körhöz képest most a mérkőzés elején ragadták meg a lehetőségeket és uralták a pályát. Már a találkozó első perceiben izzasztották a litván kapust, majd nagyjából a félidő közepén sikerült az első gólszerzés. Uzuni (25.) és Tokmac (39.) találatával 2 gólos különbséggel mehettek a fiúk az öltözőbe.

A második félidő nyugodtan indult, ugyanis a vilnius-iak nem nagyon fenyegették a budapesti kaput. Később, amikor betömörítették a Fradit a kapu elé, kontrából lehetett volna gólt szerezni, de találat nélküli lett a második félidő. Vagyis az FTC hozta a kötelezőt hazai pályán és két gólos előnnyel utaznak Litvániába jövő héten.

Ha a zöld-fehéreknek idegenben is sikerül gólt szereznie, akkor Zalgirisnek már több mint 4 gól kellene a továbbjutáshoz, amire az első meccs alapján nagyon kevés esély van.

Képek forrása:

twitter.com/Fradi_HU

www.uefa.com/uefachampionsleague

Scroll to Top