Argentína Amerika legjobbja

Múlt héten szombatról vasárnapra virradó éjjel lezajlott a Copa America döntője. 1 nappal előtte egy gólgazdag, gyönyörű találatokkal teli bronzmeccsen Kolumbia 3-2 arányban győzedelmeskedett Peru ellen.

A döntő nem hozott ennyi találatot, sőt… Számítani lehetett arra, hogy szoros, kemény összecsapás lesz, ráadásul két szupersztár csatár szereplésével. Végül úgy tűnt, hogy Brazília jobban függött Neymartól, mint amennyire Argentína fügött Lionel Messi-től. Ugyanis egy gól született a meccsen, ami az argentínok 12. találata volt a bajnokság során, viszont az első olyan, amelynek nem volt részese Messi.

Angel di Maria volt az említett találat szerzője egy tökéletesen, kapus felett ívelt labdával. Onnantól Neymar nagyon erőltette a támadásokat, de vagy a kapus, vagy a védők vagy pedig a les ténye állította meg Őt. Ugyanis egyszer betalálta a kapuba, de jogosan lest ítéltek, így maradt az 1-0-s állás.

Az argentínok tehát a viszonylag hamar szerzett gól után agresszív védekezésbe kezdtek, aminek meglett az eredménye, így Argentína Copa America bajnok lett. Ez lett Messi első felnőtt bajnoki címe, valamit az ország első aranyérme 1993 óta.

2007-ben, 2015-ben és 2016-ban is döntőt játszott az argentín válogatott, mindhárom alkalommal vesztesként térhettek le a pályáról, most viszont megszakadt ez a negatív sorozat. Ráadásul Messi (Neymar-ral megosztva) lett a torna legjobb játéksa.

Képek és információ forrása: espn.com

Scroll to Top