Történelmet írnak az angolok?

Kisebb/nagyobb csodák, meglepetések mellett vannak olyan csapatok, amelyek hozzák a papírformát. Ilyen az angol válogatott is, viszont valamivel nagyon kitűnnek a mezőnyből.

És nemcsak az ideiből, hanem az Európa Bajnokság teljes történelmét figyelembe véve. Az angolok ugyanis még nem kaptak gólt az idei bajnokságban. Ha ez így marad a dánok ellen és majd a döntőben is, akkor azzal történelmet írnak. Ugyanis az EB-ben még soha senkinek nem sikerült, hogy egyáltalán ne kapjon gólt. Vannak extra példák, mint amikor a görögök 2004-ben a csoportmeccsek után mindegyik  meccsüket 1-0 arányban nyerték, de addig azért bekaptak néhány gólt.

Az angolok viszont nem. Volt ugyan szépséghibája a csoportszereplésnek, hiszen a leggyengébb válogatott ellen (Skócia) döntetlent játszottak. A másik két találkozón 1-1 gólt rúgtak, viszont mivel a 3 meccs alatt 1 gólt sem kaptak, 7 ponttal első helyen mentek tovább. 

A kieséses rendszerben már sokkal gólerősebb lett a brit csapat, hiszen a nyolcaddöntőben 2-0, a negyeddöntőben pedig 4-0 arányban nyertek. Gól nélküli szereplésre még akkor sem volt képes senki, amikor mindössze 2 találkozót játszott egy csapat, egy elődöntőt és egy döntőt (valamint egy bronzmeccset). Ez 1976-ig zajlott így, majd 2 db 4 csapatos csoportból állt az EB 1980-tól 1996-ig, amikor már A, B, C és D csoportokra osztottak 16 csapatot.

Nehéz dolga lesz a dánok ellen az angoloknak, ha az utóbbi találkozók alapján próbálunk feltételezéseket levonni, ugyanis Dánia 6 gólt rúgott az utóbbi 2 meccsen. Hamarosan kiderül. Szerintetek sikerül bevetni Pickford kapuját?

Kép forrása: news.sky.com

Scroll to Top