Az Európa Bajnokság történetének legjobb mérkőzései II.

Ahogy halad szépen az Európa Bajnokság, egy kis történelmi ízelítővel készültünk, hogy bemutassuk a valaha volt 6 legjobb EB mérkőzést, 2 részletben (információ forrása: talksport.com)

3. Jugoszlávia 3 Spanyolország 4 (2000)

Amellett, hogy ez a bajnokság érdekes volt arról, hogy az angolok és a németek is kiestek a csoportból, a spanyolok nagyon izgalmas meccsen győzték le a jugoszlávokat az utolsó csoportmeccsen. 3-2-re vezettek a szlávok, viszont az utolsó percekre összeszedte magát Spanyolország. A hosszabbítás 1. és 4. percében is lőttek gólt, így csoportelsőként mehettek tovább. Vereség esetén kiestek volna.

Kép forrása: futbolretro.es

2. Franciaország 3 Portugália 2 (1984)

Igazából a rendes játékidőben 1-1 volt az állás. Mivel elődöntőről van szó, így szükséges volt a hosszabbítás, mely során a portugálok megszerezték a vezetést, majd a franciák az utolsó tíz percben szereztek két gólt (utolsó gólt Platini szerezte a 119. percben). A történet szépsége, hogy a döntőben is helytálltak Franciaország labdarúgói (Spanyolország ellen), így ők emelhették a magasba a trófeát. 

Kép forrása: cultofcalcio.com

1. Szovjetunió 0 – Hollandia 2 (1988)

A szovjetek a csoportmeccsen megverték a hollandokat, viszont ez már a döntőben nem sikerült. Azért is volt fontos ez az összecsapás, mert a berlini fal ledöntése előtt 1 évvel ez a két csapat szimbolizálta a keleti és a nyugati oldalt. Ahogy az eredményből is látszik, a nyugatiak nyertek. Tehát nem az utolsó másodperces találatok, hanem politikai értelme miatt is kiemelkedik ez a meccs.

Kép forrása: es.uefa.com

Scroll to Top