Az Európa Bajnokság történetének legjobb mérkőzései I.

Ahogy halad szépen az Európa Bajnokság, egy kis történelmi ízelítővel készültünk, hogy bemutassuk a valaha volt 6 legjobb EB mérkőzést, 2 részletben (információ forrása: talksport.com)

6. Dánia 2 – Németország 0 (1992)

Németország: világbajnokok, kedvencek, első nagy tornájukat játsszák újraegyesített nemzetként.

Dánia: Úgy jutott be az EB-re, hogy Jugoszláviát kizárták és a helyére került. Ráadásul a dánok úgy jutottak el a döntőig, hogy csak egyszer nyertek rendes játékidőben.

A legendás dán kapus, Peter Smeichel védett ekkor már, és nem is akárhogy, hiszen gól nélkül maradtak a döntőben a németek, míg a dánok 2 gólt is lőttek a finálében, így meglepetésre megnyertek a 92-es EB-t.

Kép forrása: impromptuinc.wordpress.com

5. Hollandia 1 – Anglia 4 (1996)

Egy gólgazdag csoportmérkőzés, melyen az A csoport későbbi továbbjutói játszottak egymás ellen. A hollandok nem bírtak Alan Shearer és Teddy Sheringham góljaival, Patrick Kluivert gólja csak szépítésnek volt jó.

Kép forrása: www.goal.com

4. Spanyolország 4 – Olaszország 0 (2012)

Ismét egy döntőről van szó. A két rivális csapat küzdelménél az volt a meglepő, hogy a spanyolok ilyen nagy arányban tudtak nyerni. 15 perccel a vége előtt érkezett a padról Torres, aki feltette az ‘i’-re a pontot Mata-val, hiszen előbbi a 84., utóbbi a 88. percben szerzett gólt.

Kép forrása: www.pinterest.ie

Scroll to Top