Vajon megdönti valaki Platini rekordját?

Ha egy ország labdarúgó válogatottja megnyeri az Európa Bajnokságot, akkor az a hab a tortán, ha még az egyik játékos megnyeri a gólkirályi címet is. Nyilván a bajnoki cím sokkal fontosabb, de azért jó érzés lehet az a tudat, amikor mindenkinél több gólt rúgsz.

A mostani csapatok azért vannak könnyebb helyzetben, mert 24 csapatos a rendszer, és 1 körrel többet játszanak. Ugyanakkor az 1984-es rekordot azóta nagyon nehezen tudják elérni a focisták. Ekkor volt ugyanis gólkirály Platini (amellett, hogy a francia válogatottal meg is nyerte a bajnokságot).

Azóta meg sem tudják közelíteni ezt a gólszerzők, a legutóbbi, 2016-os EB során Griezman (szintén francia) szerzett 6 gólt, ami a legközelebbi volt Platini 9 gólos teljesítményéhez. 5 gólt többen tudtak szerezni, mint például Milan Baros (Csehország, 2004), Patrick Kluivert (Hollandia, 2000) vagy Alan Shearer (Anglia, 1996).

Vajon ismét francia jáétékos lesz a gólkirály Pogba vagy Benzema személyében? Esetleg Lewandowski (Lengyelország), a német bajnokság új rekordere? Vagy talán a veterán Ronaldo (Portugália), aki már 9-szer kapuba talált Európa Bajnokságok során? A mérkőzések elkezdtőtek, hamarosan választ kapunk. Ti mit tippeltek, most ki lesz a gólkirály?

Kép forrása: wefutbolfans.com

Scroll to Top