Kezdetét vette az Európa Bajnokság

Június 11-én vette kezdetét az Európa Bajnokság. Törökország – Olaszország mérkőzéssel indult a történet, mely során az olaszokat mindenki esélyesebbnek tartotta. A fogadóirodák is 1,4 körüli szorzókat adtak az itáliaiaknak.

Erejüket már a meccs kezdetén jelezték is a fehér mezben játszó olaszok. Bár az első félidőben nem született gól, a helyzetek és a szögletarány egyértelműen jelezte az erőfölényt. Várható volt, hogy valamikor gól lesz ebből, a második félidő elején meg is született az első (öngólból), majd a második, és a vége felé a harmadik gól, így a nyitómeccsen Törökország – Olaszország 0-3.

A hétvégi napokon már napi 3 mérkőzést rendeztek. Svájc uralta a játékot, 12 szögletet harcolt ki, sikerült is megszerezni a vezetést, de a wales-iek feleannyi lövéssel is tudtak egyenlíteni, így döntetlen lett a végeredmény. A nap legnagyobb meglepetése a Dánia – Finnország meccs volt, ahol a dánok egyértelmű esélyesei voltak a találkozónak. Az első félidőben viszont Christian Eriksen, a dánok támadó középpályása eszméletét vesztette és váratlanul összerogyott a Földön. A mérkőzést felfüggesztették, igyekezték minél hamarabb megmenteni a játékost, szerencsére idővel stabil lett az állapota, így folytathatták a meccset. A dánok támadták a finnek kapuját, 22 lövés és 9 szöglet kevés volt a gólszerzéshez, míg a finnek mindössze egyetlen egy lövéssel gólt szereztek, így 0-1 lett a végeredmény. A harmadik találkozón a belgák már a meccs legelején jelezték dominanciájukat. Az első félidőben sikerült 2-0-s állással szünetre menni. A második félidő végén az első gólt szerző Lukaku ismét betalált, így 3-0-val a belgák megfélemlítették következő ellenfeleiket.

  1. kép forrása: www.hindustantimes.com

A képen Christian Eriksen mentése látható

Vasárnap nagyjából a papírforma teljesült, csak közben nem kis izgalmakkal. Az angol – horvát összecsapástól nagy derbi volt várható. Az első félidőben még döntetlen volt az állás, de ez nem azt jelenti, hogy nem okoztak izgalmas perceket egymásnak a játékosok (Angliának már az első percekben hatalmas kapufás lövése volt). A második félidőben viszont Sterling góljával megszerezték a britek a vezetést, és meg is nyerték a találkozót. Az Ausztria – Észak-Macedónia mérkőzésen  még az első játékrészben egyenlíteni tudtak a macedónok, de itt is a második félidő döntött, melyben 2-0-ra nyertek a szomszédaink (végeredmény: 3-1). Az esti, holland – ukrán meccsen szintén döntetlennel mentek pihenni a csapatok (ez egy ilyen nap volt :D ), viszont következő időszakban egy gólzápor indult el. 0-2-es hátrányból tudtak egyenlíteni az ukránok, majd tíz perce maradt a narancsoknak az ismételt vezetésszerzésre, ami teljesült is. Hollandia – Ukrajna: 3-2.

2. kép forrása: theathletic.com

Remélhetőleg hasonlóan (jó értelemben) izgalmas meccsek várnak ránk a többi csoportban is.

Scroll to Top