Az Európa Bajnokság E és F csoportja

Az Európa Bajnokság 6 csoportjából már 4-ről volt szó. Most lássuk, hogy kiket láthatunk az E és F csoportban!

E csoport:

A csoport az alábbi válogatottakból áll: Lengyelország, Szlovákia, Spanyolország, Svédország. Kifejezetten erős a mezőny, amiből Szlovákia egy kicsit kilóg. Pótselejtező során először tizenegyesekkel (Írország ellen), majd hosszabbítás után (Észak-Írország ellen) került a legjobb 24 közé. A spanyolok és a svédek egy csoportban voltak, a svédek 21 pontja szót érdemel, ugyanakkor a hispánok veretlen munkája továbbra is mutatja, hogy félni kell a legendás nemzettől. Lengyelország hasonlóan veszélyes képet mutat magáról, ahogy Spanyolország, a lengyelek is 8-szor nyertek a selejtezők során, így e 2 ország összecsapása nagy derbi lesz remélhetőleg.

Kép forrása: www.90min.com

F csoport:

Ebben a csoportban szerepel nemzetünk válogatottja, és elnézve a többieket, nem lesz könnyű dolga. A címvédő portugálokkal, Franciaországgal és Németországgal is farkasszemet kell majd nézni. Előbbi kettő ellen a Puskás Ferenc Stadionban kell majd bizonyítani június 15-én és 19-én. Az, hogy ideáig eljutott Magyarország, a pótselejtezőkön is teljesíteni kellett. A bolgárok ellen elért 3-1-es győzelem a legmagabiztosabb meccs volt a pótselejtezők során, utána pedig a 2-1-es Izland elleni találkozóval felrakták a pontot az ‘I’ betűre. Nem is akárhogy, az utolsó percekben szerzett 2 góllal.

Franciaország 25 ponttal, 8-1-1-es mérleggel jutott tovább nagyszerű 25-6-os gólaránnyal. Németország még ennél is több gólt ért el, ráadásul csak 8 meccs alatt hozták össze a 30 szerzett gólt (7 kapott mellé). A 8 találkozóból pedig 7 volt nyertes, és 1 vesztes. Portugália hasonlóan gólzáporos selejtezőt hozott össze, csak csoportmásodikként (5-2-1).

Vagyis itt is kifejezetten erős csoportról van szó. És mindegyik csoportra várhatóak a tippek a Futball Pápától, érdemes már most jelentkezni.

Kép forrása: valogatott.mlsz.hu

Scroll to Top