Az Európa Bajnokság C és D csoportja

Legutóbb az A és B csoportokról volt szó, lássuk, hogy mit kell tudni a többiről. Most a C és D 4-4 csapatáról lesz szó.

C csoport:

A csoport tagjai: Ausztria, Hollandia, Észak-Macedónia, Ukrajna. Az osztrákok a majdnem hibátlan lengyelek után lettek csoportmásodikok úgy, hogy a 3 vereség mellé 1 döntetlent és 6 győzelmet tettek zsebre. Majdnem 2 gólt lőttek meccsenként úgy, hogy tíz góllal kevesebbet kaptak, mint szereztek.

A hollandok szinte mindig Európa egyik favoritjai voltak. Most is sokat vár az ország a válogatott csapattól. Bár a selejtezők során Németország maga mögé tessékelte őket, de csak 2 pont volt a két nagy nemzet között, így 6-1-1-gyel kerültek be a legjobb 24-be a selejtezők során a narancsok.

Észak-Macedónia esetében már nem volt ilyen egyszerű a helyzet, ugyanis pótselejtezőre volt szükség a bejutáshoz. Ott viszont Koszovó és Grúzia sem jelentett akadályt, így a 2016-os EB-vel ellentétben most bekerültek a macedónok. Ebben a csoportban nehéz lesz a dolguk a hollandok és az osztrákok ellen, nem beszélve Ukrajnáról. A kelet-európai ország ugyanis veretlenül, 8 meccs alatt 6 győzelemmel csoportelsőként került be a C csoportba, vagyis kifejezetten erős csoportról van szó.

Kép forrása: 112.international/sport

D csoport:

A D csoportban az alábbi csapatok fognak szerepelni: Horvátország, Csehország, Anglia, Skócia. Ebben a csoportban is 1 olyan válogatott szerepel, melynek pótselejtezőre volt szüksége. Méghozzá Skóciának, ráadásul nagyon nehéz dolga volt a brit országnak. Izrael és Szerbia ellen is tizenegyesekkel tudott csak nyerni a skót csapat, így nagy izgalmak közepetette, de bejutottak az EB-re.

Az angolok és a csehek egy csoportban voltak, előbbi csak egyszer tudott kikapni (ráadásul 37-6-os gólaránnyal), míg Csehország 8 esetben 3-szor vesztesen tért le a pályáról. Ez a nagy különbség a csoportmeccseken is megjelenhet.

Horvátország viszont méltó ellenfele lehet az angoloknak. Szintén csak egyszer tudott kikapni, bár 2 döntetlen is besikerült, ráadásul jóval kevesebb lőtt góllal.

Kép forrása: www.eurosport.com

Scroll to Top