Gazdag focisták

Valószínűleg nem mondunk azzal újat, hogy a legismertebb, legnépszerűbb sportág a világon a labdarúgás. Több mint 3,5 milliárd rajongóval bír több mint 200 országban.

Így a piaca is hatalmas, és a legnagyobb bevétellel rendelkező labdarúgók dollármilliókat tudnak zsebre vágni. Vizsgáljuk végig, hogy ki a világ 3 legnagyobb vagyonnal rendelkező labdarúgója (nem csak aktív játékosokról van szó).

3. helyen az argentin Lionel Messi áll. Kevés embernek kell bemutatni a csatárt, olyan nagy márkák reklámjában is láthatjuk, mint az Adidas, a Gatorade, a Pepsi vagy a Gillette. Szponzori megállapodásai miatt is került fel a dobogóra, becsült nettó vagyona 400 millió dollár.

2. helyen találjuk David Beckham-et, aki minden idők egyik legjobb játékosaként nyilvántartott focista. Passzoló képességeiről, szabadrúgásairól lett híres. A középpályások gyöngye nagyjából 450 millió dolláros vagyonnal rendelkezik.

1. helyen pedig Cristiano Ronaldo szerepel. Évente több mint 30 millió eurót keres a Juventus-nál. Rengeteg gyerek példaképe, akinek a Nike-kal, a Herbalife-fal és az MTG-vel is van szponzori szerződése, nem beszélve arról, hogy saját márkákból is származik bevétele (7egend, CR7 Fitness, CR7 Footwear, CR7 Denim).

Becsült vagyona eléri az 500 millió dollárt.

A dobogóra olyan játékosok nem kerültek fel, mint Zlatan Imbrahimovic, Neymar Jr. vagy Wayne Rooney. Mindannyian 100 millió dollár feletti egyenleggel élik mindennapjaikat.

Képek és információ forrása: www.sportshubnet.com

Scroll to Top