Bajnokok ligája Döntő

A hétvégén rendezték meg a 2021-es EUFA – bajnokok ligája döntőt, mely során két angol csapat, a Manchester City és a Chelsea mérkőzött meg egymással. Mindkét alakulat sokat harcolt azért, hogy eljusson idáig, lássuk, hogy milyen csaták jellemezték útjukat.

A manchester-i csapat veretlenül került tovább a csoportkörből. 5 győzelem mellett egyszer tudta megszorongatni a Porto. Amúgy ebben a csoportban nagyon elkülönült egymástól az első kettő valamint a harmadik és negyedik csapat eredményesség szempontjából.

A nyolcaddöntőben mindkétszer 2-0 arányban győzedelmeskedett a Mönchengladbach ellen. Érdekesség, hogy a következő fordulóban is mindkétszer ugyanaz az eredmény született, csak ott 2-1-re nyert mindkét alkalommal a Man City. Az elődöntőben már nem láthattunk ilyen tükörképet, viszont nagyobb izgalmak nélkül 4-1-re vergődtek át a játékosok a PSG-n.

A Chelsea szintén vereség nélkül játszotta végig a csoportmeccseket, csak nem 1, hanem 2 döntetlennel. Csoporton belül a Sevilla okozta a legtöbb fejfájást, de csak az első körben, hiszen másodszor már 0-4-re nyert az angol csapat, így sikerült a csoportelső helyet megszerezni.

A kieséses rendszer első fordulójában az Atletico Madrid-ot idegenben és otthon is sikerült megverni, majd a negyeddöntőben a Porto-val kellett farkasszemet nézni. Mivel az első találkozón 2 góllal nyert a Chelsea, így még az is belefért, hogy hazai pályán 0-1-es eredményt hozott le a két csapat. Az elődöntőben jöhetett a nagy múltú Real Madrid. Madrid-ban döntetlent játszott a Chelsea, így kénytelen volt hazai pályán felülkerekedni a királyi gárdán, ami 2-0-ra sikerült is.

És ezután következett a döntő. A Manchester City jóval esélyesebbnek tűnt a számok alapján, viszont a Chelsea nem akarta azt, hogy beskatulyázzák a csapatot, így rögtön begyújtották a rakétákat. Werner-nek két helyzete is volt, de végüli Kai Havertz labdája jutott el a hálóig, így élete első BL-góljával vezetést szerzett a Chelsea.

A City próbálkozott, de nem igazán jött az a flow, mint ami a Premier League-ben jött korábban. Erőltette a támadásokat, a szögletek számában felül is múlta a Chelsea-t, de nem született második gól, így másodszor lett BL-bajnok a sötétkék mezes gárda. Manchester City – Chelsea: 0 – 1.

Képek forrása: www.androidcentral.com, indianexpress.com

Scroll to Top