Bajnoksághajrák a hétvégén

A múlt hétvégén Európa legnagyobb labdarúgó bajnokságainak utolsó mérkőzéseit láthattuk. Nagyon sok nagy csapat adott bele mindent, hogy a lehető legjobb helyezéseket szerezzék meg. Lássuk, hogy kinek mi sikerült!

Premier League, Anglia:

A Manchester City olyan nagy különbséggel vezette a ligát, hogy az utolsó meccseken már tét nélkül játszott a csapat. Az utolsó találkozót ennek ellenére sikerült megnyerni, így 86 ponttal lett az első az említett alakulat. Hasonló volt a helyzet a második hely tekintetében, a Manchester United nyert, de ha vesztett volna, akkor se érték volna utol. Érdekesebb volt a harmadik helyért a küzdelem. A Liverpool az utolsó 5 mérkőzését megnyerte, melyből mindegyikre nagy szükség volt, hogy a legjobb 3 között végezzen a nagy múltú csapat. Ehhez viszont kellett az is, hogy a Chelsea kikapjon az utolsó összecsapásán a 11. Aston Villa ellen, mert így a Liverpool 69, a Chelsea pedig 67 ponttal zárt.

Kép forrása: royalbluemersey.sbnation.com

Primera Liga, Spanyolország:

A top 3 csapatok tekintetében nem történt változás, viszont az első és a harmadik helynél is kötelező volt a győzelem. A második helyen végző Real Madrid ugyanis hátrányból nyert (meccs végi gólokkal), így ha az Atletico Madrid kikapott volna, akkor utóbbi búcsút inthetett volna a bajnoki címnek. Az Atletico szintén hátrányból kellett, hogy dolgozzon, viszont második félidőben szerzett góloknak köszönhetően meg is tudta nyerni a meccset. A Barcelona lett a harmadik helyezett, a katalánoknál csak az okozott izgalmat, hogy ha kikaptak volna, de a negyedik helyen álló Sevilla nyer, akkor helyet cserélt volna a két csapat tabellán, viszont a Barca nyert, a Sevilla pedig kikapott.

Kép forrása: www.intothecalderon.com

Bundesliga, Németország:

Nagy meglepetés ebben a bajnokságban nem történt. A Bayern München került Németország tetejére, a hétvégi győzelem miatt 13 ponttal szerzett többet a bajor csapat a második helyezetthez képest. Lipcse viszont kikapott, de tét nélkül játszottak, a szurkolók büszkék lehetnek az ezüst érem miatt. A harmadik helyért a Dortmund és a Wolsburg küzdött, bár utóbbi kikapott, így a Borussia Dortmund győzelme most harmadik helyet eredményezett.

Kép forrása: www.stadiumastro.com

Serie A, Olaszország:

Az olaszoknál sem volt kérdés az első helyezett, ugyanis az Inter Milan 91 ponttal végzett a mostani szezonban. A második helyért volt nagy küzdelem, hiszen az Atalanta és az AC Milan pont egymás ellen kellett, hogy játsszon. Döntetlen és Atalanta győzelem esetén az előbbi került volna a dobogó második fokára, viszont a Milan 0-2-es győzelme a milanóiakat repítette magasabbra.

Kép forrása: www.sportsmole.co.uk

Ligue 1, Franciaország:

Monaco a döntetlent tudta összehozni, ami azért volt veszélyes, mert ha Lyon nyer, akkor kielőzi a monaco-iakat. Ez viszont nem történt meg, így a harmadik helyen nem történt változás. A PSG-től győzelem volt várható, ami meg is történt, vagyis a bajnokság utolsó hétvégéjén mindent megtettek a bajnoki címért, ami csak akkor jöhetett volna össze, ha Lille nem nyer. Lille viszont 1-2-es győzelmet aratott, így tíz év után először került a francia liga tetejére.

Kép forrása: www.footballgh.org

Scroll to Top