Lewandowski történelmet írt

Robert Lewandowski, lengyel labdarúgó sikert sikerre halmoz a Bundesligában. Bajnoki címei mellett évről évre nyeri a gólkirályi címet. Jelenlegi csapatában, a Bayern München-ben is sikeres, ebben a pillanatban is vezeti góllövők listáját (ahogy az már tőle megszokott az utóbbi években).

Szinte biztos, hogy idén is ő lesz a német bajnokság legtöbb találatot szerző játékosa, ami viszont még érdekesebb, hogy már 40 gólnál jár, amire korábban csak egy valaki volt képes ebben a bajnokságban. 1971-72-ben Gerd Müller 34 mérkőzésen 40-szer talált a kapuba. Erre azóta senki nem volt képes, egészen mostanáig. Lewandowski 39 gólnál járt a szombat délutáni Freiburg elleni mérkőzés előtt (köszönhetően annak is, hogy mesterhármast könyvelhetett el az előtte lévő Gladbach elleni találkozón).

Sokat nem is kellett várni a rekordra, a 26. percben 11-esből szerezte meg idei negyvenedik találatát a lengyel csatár. A meccs hátralevő részében többször volt lehetősége új rekordot felálltani, a münchen-i csapat támadásai mellett nem unatkozhatott Mark Flekken kapus. A 2-2-es végeredménnyel záródó összecsapáson Lewandowski több gólt ugyan nem szerzett, ugyanakkor még egy mérkőzése van a Bayern-nek, amin szintén történelmi események történhetnek, ha cikkünk címszereplője hozza a formáját.

Május 22-én 15:30-kor az Augsburg ellen játszik a Bayern, csak egy találat kell az új rekordhoz, így várható, hogy a lengyel sztársportoló mindent megtesz a gólszerzésért. Kérdés, hogy ha sikerül neki, akkor ismét közel 5 évtizedet kell várni arra, hogy valaki elérje ezt a bődületes gólmennyiséget?

Kép forrása: www.sportbuzzer.de

Scroll to Top