Kisebb meglepetés az FA kupa döntőjében

Múlt hét szombaton rendezték az FA kupa döntőjét Angliában a Chelsea és a Leicester között. A fogadóirodák az előbbit várták esélyesebbnek, mindenesetre számítani lehetett a szoros találkozóra. A 22 ezer nézőből 6250 jegyet különítettek el a Leicester szurkolóinak, akik mindent megtettek kedvencük győzelméért.

A most kék mezben fellépő Chelsea a Manchester City-t legyőzve került a fináléba, míg a Leicester a Southampton-t ütötte ki az elődöntőben.

A Wembley-ben megrendezett összecsapás első félideje gól nélkül telt el, a másodikban viszont Youri Tielemans találatával megszerezte a vezetést bordó mezes alakulat. Nyilván nem meglepetés, hogy ezek után a vesztésre álló kékek még jobban erőltették a támadásokat, hogy egyenlíteni tudjanak. A 90. perchez nagyon közel járva már szinte elkönyvelhettük a Leicester győzelmét, amikor kapuba talált a Chelsea. Pechjükre videóbíróval kellett ellenőrizni a találat szabályosságát, a “rostán” nem ment át a gól, így maradt a 0-1-es állás. A képernyő kijelző a hátralévő pár percben nem változott, így fennállása ötödik kupadöntőjében először lett győztes a Leicester.

Kép forrása: www.bbc.com

Scroll to Top